Då jag själv föredrar den mer amerikanska bröllopsstilen, vill jag ge ett exempel på hur en typisk svensk bröllopsdukning ser ut och vilken skillnad det kan bli med lite extra detaljer:
![]() | ||||||||||||||
Typisk svensk bröllopsdukning Osvensk dukning En osvensk dukning till Några skillnader kan man kanske säga att det är. Mitt råd är att inte vara rädd för att använda olika strukturer även om de alltid behöver passa ihop och tillsammans ge ett harmoniskt intryck. Om er festlokal kommer vara i en bemannad lokal/restaurang så är det viktigt att ta upp dukningsalternativ med dem. Det vanligaste är vita linnedukar, vita linneservetter, vitt porslin, silverfärgade bestick och neutrala glas om de dukar standarddukningen. Men om ni önskar egna dukar, eget porslin, egna servetter och dekorationer så är det bra att informera om era önskemål i god tid. Vissa tallrikar kanske inte går att varmhålla innan servering, andra kan vara svåra att bära vid servering eller kanske kräver handdisk. Det finns säkert flera matsalar som kan säga nej till eget porslin och linne, så den frågan kan vara avgörande redan nu vid planeringsstadiet innan ni gör er bokning av lokal. Om ni önskar eget porslin och linne finns det flera alternativ; kolla av med de aktörer som hyr ut sådant i Sverige, håll ögonen öppna på loppisar och auktioner efter stora serviser som idag kan gå för en billig peng. Hittar du inte en enhetlig servis, så kan det faktiskt även vara charmigt med olika sorter - bäst då att blanda med en "rytmisk finess" så det blir enhetligt fast det är oenhetligt. Fler alternativ: scanna av med vänner och familj om vad de har, eller kanske rent av gå och köp precis den servis som du önskar om du har råd med det. När det gäller dekorationerna på bordet så kan det bli väldigt dyrt med massor av blommor, men faktiskt har naturen själv massor att bjuda på alldeles gratis och många användbara blommor kan du hitta i trädgården. Exempelvis så är syrén, hortensia, och mossa några vanliga, fylliga växter som man kan hitta beroende på säsong. Mer om detta längre fram. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar